Syropy Monin jako idealny dodatek do kawy

Większość ludzi pije kawę. Dla części z nich jest to sposób na udane rozpoczęcie dnia, smakosze tego naparu pijąc go, celebrują wolną chwilę. Coraz więcej osób decyduje się też na dodatki do kawy, dzięki którym zyska ona wyjątkowy aromat. Co warto wiedzieć o syropach do kawy?

Dlaczego warto korzystać z syropów?

Syropy Monin pozwalają na eksperymenty, dzięki którym w domowych warunkach możliwe jest przygotowanie kawy lepszej niż w kawiarni. Niekiedy nawet napar przygotowany z najlepszych jakościowo ziaren potrzebuje dodatku, który doda mu pięknego aromatu. Możliwości jest wiele, ponieważ na rynku można znaleźć syropy do kawy w wielu smakach, popularnością cieszy się wanilia, kardamon czy czekolada, ale nie brakuje też nieco bardziej szalonych propozycji, jak choćby pumpkin spice czy amaretto.

Podczas dozowania syropów Monin warto kierować się przede wszystkim własnymi upodobaniami. Chcąc tylko delikatnie osłodzić napar należy dodać mniej więcej łyżeczkę produktu. Osoby, które chcą uzyskać bardzo aromatyczną kawę rodem z najlepszej kawiarni mogą pozwolić sobie na dodanie większej ilości produktu Monin. Trzeba jednak pamiętać o umiarze, 40 ml syropu to maksymalna ilość, którą można dodać, aby kawa była pyszna i pięknie pachnąca, jednak nie przesłodzona.

Ten wpis został opublikowany w kategorii Pieczenie. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz